nikkibroug.reismee.nl

Just say yes...

Om kwart voor zeven gaat mijn wekker. Het is donker en koud en ik wil liever in mijn bed blijven liggen, maar vandaag begint mijn reis naar Australië. Om acht uur gaat de bel, daar is Guus, de schat is voor dag en dauw opgestaan om mij uit te zwaaien op Schiphol. Na een stop in Eemnes om Pieky op te halen (ook zij is zo lief om mee te gaan)en een kleine file komen wij rond half tien aan op Schiphol. Mama komt met oma in een andere auto en is tien minuutjes later. In de vertrekhal op Schiphol ontmoet ik mijn medereizigers; 5 meiden en 2 jongens. We checken gezamenlijk in, waarna ik nog een bakkie koffie drinken met papa, mama, Piek, Guus en oma.

Om half twaalf is het dan zover, we lopen richting de rij voor de gates en daar neem ik afscheid van ze. Het valt mij vreselijk mee, en dus loop ik vrolijk richting mijn gate. Onderweg koop ik nog een Vanity Fair en een flesje water. Bij de gate staan al een aantal van mijn ‘nieuwe vrienden', het is gelukkig gelijk al gezellig. We mogen al snel boarden en vertrekken zelf iets te vroeg richting Hong Kong. De zitplaatsen in het vliegtuig zijn ruim en iedereen heeft zijn eigen tv, met perfecte voorraad films, muziek en games (ook de nieuwe van Muse, dus San maak je niet druk ;)). Ik slaap helaas niet veel in het vliegtuig. We zitten in het midden van het vliegtuig en daardoor kan je toch niet echt lekker liggen. Maar de muziek en de films ‘The taking of Pelham 123' en ‘ The time traveler's wife' maken een hoop goed.

Rond 01:00 uur Nederlandse tijd, 07:00 uur Chinese tijd komen we aan in Hong Kong. Op het vliegveld zouden we opgehaald worden door ‘Jackie' Chen, maar deze kerel komt niet opdagen. Na wat gezucht en gesteun (wij zijn tenslotte erg moe) pakken we zelf de bus naar het centrum van Hong Kong. Deze reis begint geweldig, we zien mooie bergen, maar al snel maken deze bergen plaats voor hoge gebouwen, viezige smog en torenhoge smerige flats met een hoop wasgoed aan de wasrekken. In de bus komen wij een heel aardige Chinese vrouw tegen, die met de buschauffeur overlegt waar wij er het beste uit kunnen gaan. Wij vinden dan ook snel ons ‘hotel'. Aangekomen in het hotel gaan wij even liggen en rond half twaalf ga ik met Lizzy sushi eten. Wij krijgen daar heerlijke groene thee, een vreemdsoortige noedelsoep, gevolgd door verschillende sushi rollen. Het is heerlijk en goedkoop (we betalen samen 10 euro). Na deze heerlijke lunch vertrekken wij met z'n allen op excursie ;)! Onze eerste bestemming is een Chinese tempel. In deze tempel is veel pracht en praal te zien, maar door de geur van ernstig overheersende wierrook sta ik binnen 10 minuten weer buiten.

Na deze tempel rijden we door naar Victoria Peak. Om hier te komen nemen we de steilste tram ter wereld. Boven aangekomen hebben wij een erg mooi uitzicht over de stad. We maken wat foto's, waarna we met z'n allen in slaap vallen op een trappetje.

Na dit korte power nap-je, reizen wij per bus door naar Aberdeen Fishing Village.In dit stuk van de haven van Hong Kong liggen alle vissersboten.

Wij maken een boottocht door deze haven en rijden daarna door naar Stanley Market. Voordat we hier aankomen liggen we weer alle acht te slapen (haha, arme tourguide, het is maar goed dat er nog meer mensen met deze excursie meegaan). Als wij wakker worden lopen we even over deze markt, waarna wij bij de McDonalds belanden. Heerlijk even snel wat frietjes, een BigMac en kipnuggets naar binnen gewerkt en dan zijn we rond zeven uur weer bij de bus. Wij rijden terug naar ons hotel waar wij ons even opfrissen voordat we naar het vliegveld worden gebracht.

Aangekomen op het vliegveld kunnen wij zo doorlopen en zitten dus al snel achter ons allereerste biertje! Na de nodige parfum- en computerwinkels lopen wij door naar onze gate. Daar worden we al tegemoet gelopen door een stewardess, of we door willen lopen want ze willen vertrekken. Haha ja er stond ook inchecken voor half twaalf en niet pas om half twaalf. En nee, dat lag niet aan het bier... Denk ik ...