nikkibroug.reismee.nl

From the stars

Op donderdag 11 februari vlieg ik vanaf Christchurch weer naar Sydney. Daarmag ik weer bij de Nederlandse jongens in het appartement slapen. Vrijdags lig ik lekkerin Hyde Park, ga ik metNick lunchen en loop ik 's middags over de Harbour Bridge. Vanaf de brug heb je heel mooi uitzicht op de Botanic gardens en the Opera House.

Daarna ga ik met Nick na zijn stage nog even de kroeg in en wordt er 's avonds een feestje gegeven in het appartement van de jongens. In het weekend gaan we met z'n allen naar de kroeg,gaan we poolen en gaan we naar de voetbalwedstrijd Sydney-Melbournein het stadion.
Mijn laaste avond in Sydney, de vaste dinsdag Beers en Burgers avond maken we burgers engaan we daarna naar de O'Malleys. Daardoen we met z'n allen mee aan een darttoernooi. Maar helaas liggen Nick en ik er naar de eerste ronde al uit. Dan maar aan 't bier..
De volgende dag vertrek ik om half twee naar Adelaide. Daargaik 's middags heerlijk met mezelf shoppen en loop ik door de stad. De volgende dag vlieg ik weer vroeg door naar Alice Springs. Op het vliegveld ontmoet ik Sabine, een Nederlands meisje die ook naar Alice Springs gaat.
We gaan samen naar Toddy's hostelenverkennen 's middags samen Alice Springs.
Vrijdag hebben we een lekker dagje bij het zwembad en zaterdagochtend worden we heel vroeg opgehaald voor onze outback tour. We hebben ontzettende leuke tourguides en eente gekkegroep. De eerste dag lopen we in de bloedhitte met vreselijk veel vliegen drie uur door Kings Canyon! Gelukkig kunnen we halverwege zwemmen in the garden of Eden.

Na deze vermoeiende wandeling gaan we richting onze eerste campground en halen we onderweg ergens wat bier en sprokkelen we hout voor het kampvuur. Aangekomen op onze eerste campground is het al pikkedonker met een schitterende sterrenhemel. Daar maak ik samen met een Shazza, een Engels meisje en een Deense vrouw het avondeten op het kampvuur. De anderen zijn druk bezig met het kampvuur, het uitpakken van onze swags (slaapzak met matras) rond het kampvuur en het drinken van bier... Toen we eenmaal in bed lagen was ik ondanks de intensieve dag klaarwakker. Wat een schitterende sterrenhemel!Je ziet hele langzame vallende sterren metverlichte staarten, super gaaf!
De volgende dag staan we op met de sterren nog aan de hemel. We ontbijten met warme toost met boter en suiker! Daarna ruimen we snel het kamp op en gaan we opweg naar onze volgende campground. Daar kunnen we even snel douchen. Waarna we verder rijden naar Kata Tjuta. Daar maken we een wandeling van twee uur.

Na deze wandeling gaan we naar een Aboriginal center. En als afsluiting van de dag drinken we een koud biertje bij een zonsondergang bij Uluru. Daar wordt ook voor ons gekookt!

Tegen negenen zijn we weer terug bij ons kamp en kijken we onder het genot van een biertje en een muziekje naar de betoverende sterrenhemel.
Maandags staan we weer voor dag en dauw opom naar de zonsopkomst bij Uluru te kijken.Na deze mooie zonsopkomst lopen we om Uluru heen. We doen hier ruim twee uur over omdat we allemaal kapot zijn.

Daarna weer de bus in. Onderweg stoppen we ergens voor de lunch, maar hier zijn zoveel vliegen dat ik besluit om in een oververhitte bus te eten. Zelfs met je vliegnet op maken ze je helemaal gek! Na een watergevecht met de tourguide rijden we weer richting Alice Springs. Daar komen we tegen zessen aan en kunnen we ff heerlijk douchen en tutten. 's Avond gaan we ter afsluiing van de tour met z'n allen eten in de rockbar. Na het eten door naar de Bojangles, een echt outback kroeg met slangen en cowboy laarsen aan het plafond. Het is onwijs gezellig!

De volgende dag vertrekt om half acht 's avondsmet degreyhound bus richting Darwin. Overdag lig ik nog even heerlijk aan het zwembad met Sabine. Tijdens de ritnaar darwinslaap ik gelukkig veel en word ik tegen twaalven afgezet in Katherine. Daar word ik samen met een Duitse jongen afgezet in het Nitmaluk national park, waar we een nacht in een tentenkamp slapen. We gaan samen op een bootcruise door Katherine Gorge en gaan daarna even heerlijk zwemmen.

In het zwembad ontmoeten we een Italiaanse jongen tegen die in Ierland woont. 's Avonds gaan we met z'n drieen ergens eten. De volgende dag vertrek ik samen met de Duitse jongen weer vroeg richting Katherine. Daar vertrekt 's middags mijn greyhound naar Darwin. Aan het einde van de middag kom ik aan in Darwin, waar het met bakken uit de hemel komt.

Ik ga heerlijk op het overdakte dakterras van mijn hostel zitten met een boek. 's Avonds haal ik een Orientaalse maaltijd om alvast in de stemming voor Bali te komen en kijk ik naar de regen en het onweer dat nog steeds bezig is. Vrijdag vertek ik om half vier richting het vliegveld waar mijn vlucht om half acht naar Bali vertrekt.

je broer

hallo lief zusje! Erg leuk verhaal ook omdat we daar allemaal geweest zyn. Het was weg gezakt maar alles komt weer boven dryven. Dikke kus en hoop snel op nog een verhaal.

Jlm

Dag lieve dochter. Volgens mij ben je helemaal bij tot aan Bali. Zal proberen van de week het Baliverhaal erop te zetten. Wel lekker dat je nu bijna bij bent. Alles komt goed dus. Spreek je snel. Jlm

Pieky

Leuk weer hoor kind! Ga nu je volgende verhaal lezen.
druk druk druk druk!!
Kussies

Juul

NIK!!!
Ik zit in BKK! Het is hier lekker warm zullen we maar zeggen... ;) Verder heel erg wennen, nog maar weing mensen ontmoet die net als ik alleen op stap zijn, dus tot nu toe vrij eenzaam. Heerlijk dus als je langskomt!!! :)
Dikke kus, en laat maar weten wat je plannen zijn.
Julia

je liefste vadertje

he nik,
Wat een leuk verhaal over Bali en ook lekker snel
Je bent nu weer bijna bij met al je verhalen.
Ook leuke foto´s!
Wat heb je toch een leuke ouders die je helemaal meenemen op zo´n mooi eiland als Bali.
Want zo te zien heb je het daar wel naar je zin gehad
Nou lieverd geniet lekker verder en ben weer benieuwd naar je volgende belevenissen

kus
HB