Dreamin'
Maandagochtend werden marit, julia, Annemarie (Nederland meisje van onze dorm) en ik om acht uur opgehaald om naar Halong Bay te gaan. De tour werd georganiseerd door het hostel. We hadden een hele leuke groep van ongeveer 25 andere backpackers. De busrit naar Halong city duurde drie uur. Daar aangekomen werden we naar onze schitterende, grote, houten boot gebracht.
Na de lunch zijn we gaan kajakken en hebben we een grot bekeken. Halong Bay is echt beeldschoon! Het doet een beetje denken aan de Milford Sounds in Nieuw-Zeeland. Maar is veel groter en je ziet fish villages op het water en prachtige Aziatische boten. En het was heel gaaf om op de boot te slapen te midden van al dat moois! De volgende dag gingen we met ongeveer de helft van de groep naar castaway island, een privé eiland/privé strand. Het moment dat je de boot afstapt komt er een glimlach op je gezicht die er niet meer is af gegaan. Zo een paradijsje!
We sliepen in open rieten hutjes met muggennetten. Na een heerlijke lunch kon je 's middags kiezen of je wilde gaan bergklimmen of waveboarden. Ik ben samen met Marit als enige gaan klimmen. Dat was nog heel heftig, want je had met je handen bijna geen grip en moest alles met je benen doen. Ik heb spierpijn in mijn armen en schrammen op mijn benen, maar het uitzicht wat je hebt als je boven bent en het klimmen zelf geeft zo een kick!Na het klimmen hebben we met z'n allen gevolleybald en gebadmintond (beerminton). En 's avonds met z'n allen gegeten en een drankje gedronken. Ik heb heerlijk geslapen op het strand in mijn rieten hutje en werd als een princes wakker met een geweldig uitzicht!
Vanochtend zijn we toen weer afgezet in Halong city, waar we afscheid genomen hebben van de groep. In Halong city hebben we een local bus genomen naar het busstation en vanaf daar een bus naar Hai Phong. Het was heel interassant om te merken dat de meeste toeristen hetzelfde rondje maken. Zodra wij vijf minuten van Halong city zaten werden wij weer aangestaard en in de bus werden er zelfs een foto's van ons gemaakt. Het zijn zulke vriendelijke mensen en iedereen lacht en zwaait naar je. Ik ben nu met Marit en Julia en Hai Phong, we zitten lekker in een hotel dus we kunnen even bijkomen van het geweldige Halong Bay. Ik heb het echt fantastisch! Wat een leven..
Heel gaaf. Woorden schieten te kort..... Vietnam schrijven we bij op onze must do list!
Nou schat je hebt me bijna om hoor. Wat klinkt/leest dit heerlijk. Ga lekker door met genieten. Kussieieieieieieiesss
Lieve Nik,
Geweldig hoor dat je het zo gaaf vindt! Geniet verder, dikke kus,
Yvonne.
lieve nik
je hebt me omgeluld. Ik ga naar Vietnam!
Uit je verhaal af te leiden is dit het indrukwekkendste wat je tot nu toe hebt beleefd. Gaaf hoor! Geniet lekker verder en see you on skype, tante!
geweldig nikki wat een mooi land we zijn benieuw wat het volgen avontuur ons gaat brengen
Ik probeer het nog een keer. Fantastisch verhaal! Jlv liet ook al weten dat Vietnam op ons verlanglijstje staat en dat is zo. Wij willen dit ook allemaal meemaken. Hoop je wel binnekort te skypen. Tot snel. Miss u xxx
Heel erg gaaf om te lezen wat je allemaal meemaakt.
Mis alleen de foto van het uitzicht na je klim.
Heniet er verder van.
XX