nikkibroug.reismee.nl

All at once..

Woensdags zijn we 's ochtends per taxi naar de Marble Mountains vertrokken. Deze Marble Mountains vielen eigenlijk een beetje tegen.. Er waren erg veel toeristen en de Spaans/italiaans sprekende Vietnamese gidsen vlogen ons om de oren.
's Avonds hadden wij de sleeperbus naar Nha Trang. Ik voelde me nog steeds redelijk beroerd, dus ons dagje op het strand kon ik goed gebruiken.

Zaterdags hebben wij 's ochtends de bus weer gepakt naar Dalat. Dat was een redelijk lange rit van 8 uur. 's Avonds hebben wij wat over de markt gelopen en hebben wij onze easy rider tour geregeld.

Zondags werden wij om half negen opgehaald door de easy rider mannen. We hebben de hele dag heerlijk rondgetoerd op de motor. Het is hier een stuk koeler dan de rest van Vietnam, dus een lange broek op de motor was goed te doen.
Onderweg zijn we een paar keer gestopt voor een zijde fabriek, een waterval, een rozenkwekerij, een pagoda en een overheerlijke lunch. Met de motor een beetje rondrijden is echt de perfecte manier om wat van de omgeving te zien. En helemaal rondom Dalat wat een beetje Sapa-achtig aandoet. Aan het einde van de middag zijn we nog naar the Crazy House geweest en na afloop hebben we nog een biertje gedronken met onze bikers ;).

Maandags zijn we met de bus naar Saigon gekomen. Daar werden we op straat aangesproken door een oud vrouwtje die wel een slaapplek voor ons kon regelen. We slapen in het questhouse van haar broer in een geweldig steegje, waar 's avonds de ratten langs je benen schieten. De kamer is al helemaal geweldig. Op tien vierkante meter staan drie bedden en een klein badkamertje met half hoge muren. We hebben vijf vans en dat voor nog geen tien dollar per nacht met z'n drieën!!

Gisteren hebben we sightseeing door Saigon gedaan. Onderweg kwamen we een Canadees tegen waar we de rest van de dag mee opgetrokken hebben. We zijn naar het Reunification Palace geweest en hebben een hele middag doorgebracht in het War Remnants museum. Dit vonden wij alle drie heel indrukwekkend. De foto's die ze hier hebben zijn geweldig, maar het was soms wat lastig om het overzicht te houden, omdat er hier zo ontzettend veel gebeurd is...
Dinsdagnacht heb ik als van ouds weer een nachtje doorgehaald. Het begon allemaal op het terras van Allez Boo. Daar had Marit een afspraak met Theo (een Nederlander die al vijftien jaar in Saigon woont) die zij via familie kent. Na een aantal biertjes met Theo en Jasper (een vriend van hem) werden wij in de taxi meegenomen naar een Italiaans toprestaurant, Pomodoro. Haha dat was wel even wennen na al onze bugetdinners! Hier kwamen de goede flessen rode wijn al snel voorbij en heb ik een heerlijk fettucini quattro fromaggio gegeten. Vervolgens werden wij verplicht tot het eten van een dessert. En na de warme appeltaart met vanille ijs zijn wij met z'n allen naar de Apocalypse Now gegaan. Na nog een paar biertjes hebben we de dansvloer onveilig gemaakt. Hier werd het nog leuker! We kwamen daar een aantal Engelse jongens en een Franse jongen tegen die we ook al bij The Crazy House hadden gezien. Toen de club om twee uur dicht ging zijn we met z'n allen nog even wat gaan drinken bij een straattentje. En om vier uur hebben wij ons bes maar opgezocht, aangezien wij vandaag weer om zeven uur opmoesten.

De Cu Chi tunnels die wij gisteren hebben bezocht, waren best heftig om te zien. De Cu Chi tunnels is een heel stelsel van tunnels waar de vietnamese bevolking vanuit heeft gevochten tijdens de oorlog. Helaas was de Tour niet zo een succes. Wij zijn er achter gekomen dat we niet zo'n geluk hebben met gidsen. Ook deze was weer een lot uit de loterij. Hij was onbeleefd, sprak slecht Engels, was onaardig en hield het tempo zo hoog dat we meer dan de helft gemist hebben. Maar ik ben blij dat ik er geweest ben. En het kruipen door een klein stukje van de tunnels was voor mij meer dan genoeg

Na de tunnels hebben we een heerlijke massage gehad in het Vietnamese Traditional Massage Institute door een blinde mevrouw. Daarvoor hebben we op de markt de meest foute oranje t-shirtjes gekocht, die je je maar jan bedenken. Dus wij zijn klaar voor maandag!
's Avonds zijn we met Gautier (de Franse jongen van de avond ervoor) gaan eten op de markt. Saigon vind ik echt een leuke stad, ook hier heb je leuke eettentjes op straat en het is niet zo benauwd en vies als Hanoi. Na het eten heb ik nog even een biertje met hem gedaan. Hij reist alleen per motor door Vietnam en is ook in Maleisie geweest dus heb een paar tips van hem gekregen.

jlm

Dag kind lees ik het goed dat jij je weer helemaal gezond voelt? Werd een keer tijd zeg! Maar goed, ben er blij om. Ook weer om dit leuke verhaal. Wanneer gaan jullie door naar Cambodia? of zijn jullie daar al. Spreek je hopelijk nog eens. xxxx jlm

jlv

welk vriendje heb je nu weer opgedoken?
die franssprekende canadees of friese zwitser die al een een tijd in Na Trang woont. of die italiaans sprekende biker op die riondleiding in de Chi Chi tunnels?
Ik hou het allemaal niet meer bij hoor!

NB En vans is met de f van fans
Dag lieverd doe alle dingen die ik ook had gedaan!

Yvonne Geijtenbeek

Hoi Nikki,

Nou nog steeds genieten dus! Fijn dat je weer beter bent, het kan zo vervelend zijn als je niet in orde bent. Ga maar weer fijn verder genieten, liefs vanaf een Oerol Terschelling!

Yvonne.

Annebel

Wat een leuk verhaal weer! Ben jaloers op je. Lijkt me leuk je weer eens te zien als je terug bent.
Geniet! X Annebel

Pieky

Hallo feestbeest, tja wat moet ik zeggen. Goeie foto's
en weer een leuk verhaal. Ben nog niet om hoor, vind het nog steeds niets spleetoogjes land.
Ik ga je ff mailen heb e.e.a. te vertellen. Over 6 maanden ......... ha ha ha. kussies van ons schat.

Sam

He Nik!

Het klinkt allemaal heel goed! Vietnam lijkt me heel leuk en ik hoop dat ik nog de kans krijg om het te bezoeken. Ik zag dat je een berichtje had gepost op facebook, maar ik ben nu in China en kan hier niet op facebook wegens de censuur.... Dus dan maar zo ;-). Het lijkt me super om je in Thailand te ontmoeten! Ik had Kirsten nog in NZ gezien, dat was leuk! Ik vertrek de 23e naar Bangkok en reis dan meteen door naar Chiang Mai waar ik een weekje blijf. Daarna weet ik het nog niet dus het lijkt me super je ergens te ontmoeten onderweg. Weer lekker aan de biertjes haha!
Ik heb straks wrsch een Thais nummer, dus dan sms ik je wel even. En kan ik ook gewoon weer op facebook.
We houden contact!

Have fun meid! En tot snel!

Kus!